środa, 21 marca 2012

Makaron

Makaron z sosem z sera pleśniowego


Ostatnio dość często robię makarony z różnymi sosami. Ogólnie to jestem fanka makaronów pod każdą postacią. Lubię makarony z sosami, makarony w sałatkach, w zapiekankach.

Składniki
- 2 łyżki oleju
- 2 ząbki czosnku
- ser pleśniowy (daję Gorgonzola z Biedronki)
- śmietana 30% (kwaśna)
- makaron (ilość według uznania)

Na rozgrzany olej, dodać dwa ząbki czosnku, pokrojone w kostkę i lekko rozduszony - nie należy czosnku przypalić! Dodać ser pleśniowy, roztopić, przytrzymać chwilę na ogniu i dodać śmietanę. Zagotować, polać makaron.



3 komentarze:

  1. Wygląda apetycznie, ja zawsze używam makaronów Lubelli są najlepszy

    OdpowiedzUsuń
  2. Doskonałe! Warto dodać koperku!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję:),ostatnio dodałam i mi smakowało:)

      Usuń