niedziela, 12 maja 2013

Spaghetti z sosem pomidorowym z fetą i czosnkiem



Wczoraj gdy w paczce od Pani Kamili zobaczyłam puszkę pomidorów i spaghetti od razu pomyślałam o sosie pomidorowym. Bardzo lubimy makarony z sosami.


Składniki
- makaron Spaghetti Arrighi
- puszka pomidorów Valfrutta
- 2 ząbki czosnku
- pół kostki sera feta
- oregano
- mięta (do ozdoby)


Kawałek masła rozgrzać na patelni i wrzucić przeciśnięty przez praskę czosnek. Po chwili dodać pomidory z puszki, gdy sos zacznie się gotować dodać ser feta - gotować tak długo aż ser się nie rozpuści. Gdy ser się rozpuści dodać oregano (ja sos dodatkowy zmiksowałam blenderem).
Makaron ugotować według wskazań na opakowaniu. Po ugotowaniu odcedzić i włożyć do sosu - wymieszać. Sos podawać przyozdobiony serem feta i miętą.




Makaron Spaghetti Arrighi - jest bardzo dobry, gotuje się szybko. Mimo że ugotowałam pół opakowania wyszło go bardzo dużo. Pierwszy raz miałam okazję spróbować włoskiego makaronu.

Puszka pomidorów Valfrutta - co urzekło mnie w tych pomidorach to to że kawałki były bardzo małe i szybko się rozgotowały (co mnie bardzo ucieszyło). Czasami kupuje się puszki pomidorów a one w ogóle nie chcą się rozgotować, więc ja uważam że to duży plus. Puszka tych pomidorów starczyła mi na dwie osoby więc też są wydajne.

3 komentarze: