piątek, 24 maja 2013

Makaron z sosem serowo - paprykowym



Kolejna propozycja na szybki i sycący obiad. Zrobienie go zajęło mi 30 minut.


Składniki
- papryka czerwona
- papryka żółta
- 250 ml śmietany 18%
- 2 serki topione
- kawałek żółtego sera
- sól
- pieprz
-Makaron Tasiemka walcowana  (z mąki z pełnego przemiału) Makaron Czaniecki


Makaron gotujemy według wskazań na opakowaniu.
Do garna wlewamy śmietanę dodajemy serki i gotujemy tak długo aż się rozpuszczą, mieszamy czesto aby nam się nie przypaliło.
Paprykę, myjemy, wyciągamy gniazda nasienne i kroimy w kostkę, podsmażamy na patelni aby nam zmiękły.
Potem dodajemy do sosu i blendujemy.
Ugotowany makaron wrzucamy do sosu i podajemy ciepły, lub makaron wkładamy na talerz i polewamy sosem.



1 komentarz: