środa, 1 maja 2013

Deser z serka mascarpone i truskawek



Bardzo dobry lekki deser, robi się go bardzo szybko i jeszcze szybciej znika:)


Składniki
- 200 g truskawek (świeże lub mrożone)
- 250 g serka mascarpone
- 2 jajka
- 2 łyżki cukru 
- migdały


Truskawki zmiksować z łyżką cukru w blenderze.
Żółtka od jajek zmiksować z serkiem i łyżką cukru.
Białka ubić na sztywno, dodać do masy serowo - jajecznej i wymieszać.
Do szklanek lub pucharków układać warstwami truskawki i masa serowo- jajeczna, na samej górze powinien znajdować się masa serowo - jajeczna. Po czym ozdobić wierzch truskawkami i migdałami.



11 komentarzy:

  1. Wygląda tak pysznie, że chętnie porwałabym Ci 2 sztuki :D

    OdpowiedzUsuń
  2. Anonimowy12 maja, 2013

    Do Master Chefa

    OdpowiedzUsuń
  3. Anonimowy15 maja, 2013

    mam pytanie. czy te łyzki cukru powinny byc czubate czy płaskie?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja dałam płaskie, bo nie lubię za słodkiego:)

      Usuń
  4. Anonimowy19 maja, 2013

    Dzis zrobilam...pyszne :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Super przepis! Właśnie próbuje zrobić i chyba mi się uda;) Na razie wygląda i smakuje polewa truskawkowa pysznie♥

    OdpowiedzUsuń
  6. Cieszę się, że smakował:)

    OdpowiedzUsuń
  7. takie sobie, troche mdłe

    OdpowiedzUsuń
  8. Pyszne!!!! Właśnie zrobiłyśmy razem z moją córeczką. Szybko, łatwo...
    i wyśmienicie. Dodałam tylko więcej cukru do masy (a raczej cukru pudru). Dodałyśmy też połamane biszkopty. POLECAMY! Dzięki za ten przepis :-)

    OdpowiedzUsuń