niedziela, 26 maja 2013

Sałatka z ogórkiem, pomidorkiem, rzodkiewką i serem pleśniowym



Lubię szybkie, orzeźwiające i bardzo kolorowe sałatki. Są bardzo zdrowe i ładnie wyglądają na talerzu.


Składniki
- 200 g pomidorków koktajlowych
- pęczek rzodkiewek
- ogórek zielony
- ser pleśniowy z niebieską pleśnią
Dressing:
- łyżka miodu
- 3 łyżki oliwy extra vergine Olitalia
- 3 łyżki soku z cytryn Limmi


Ogórka myjemy, wydrążamy pestki i kroimy w kostkę.
Rzodkiewkę myjemy i kroimy w kostkę.
Pomidorki myjemy i przecinamy na połówki.
Ser pleśniowy kroimy w kostkę.
Wszystkie składniki mieszamy ze sobą.
W miseczce łączymy ze sobą miód, oliwę i sok z cytryny, po wymieszaniu oblewamy sałatkę. Podajemy schłodzoną.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz