niedziela, 29 lipca 2012

Frittata z cukinią i szynką szwarcwaldzką



Frittata bardzo ale to bardzo lubię:). Staram się często ją robić. Jest bardzo sycąca i szybko się ją robi.


Składniki
- pół cukinii
- 4 plasterki szynki szwarcwaldzkiej
- 6 jajek
- ser żółty


Cukinię pokroiła w kostkę i wrzuciłam na rozgrzaną patelnię z małą ilością oleju, podsmażałam aż zrobiła się miękka. Po chwili wrzuciła szynkę i jeszcze chwilkę smażyłam. Po chwili dolałam jajka i chwilę smażyłam na ogniu. Po czym posypałam frittatę startym żółtym serem i włożyłam na 15 minut do piekarnika nagrzanego do 180 stopni.



1 komentarz:

  1. nie przepadam za cukinia
    lubie jedynie taka z grilla ale w takim zestawieniu wyglada to smakowicie

    OdpowiedzUsuń