poniedziałek, 30 lipca 2012

Kawa mrożona jagodowa



Gdy przychodzą upały dla ochłody lubię pić kawę mrożoną. W takiej postaci zrobiłam pierwszy raz, wyszła rewelacyjna:).


Składniki
- 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej
- 2 łyżeczki cukru
- pół szklanki mleka
- szklanka jagód
- kostki lodu




Dz szklanki wsypujemy kawę oraz cukier, zalewamy zimnym mlekiem. Mieszamy aż nam się kawa i cukier rozpuści. Do blendera wrzucamy jagody i trochę mleka, miksujemy. Zmiksowane jagody dodajemy do kawy, dorzucamy kostki lodu.



6 komentarzy:

  1. Jagodowa kawa? W życiu bym na to nie wpadła. Jesteś genialna :) Na pewno wypróbuję Twój przepis.

    OdpowiedzUsuń
  2. polaczenie kawy i jagod musi byc ciekawe

    OdpowiedzUsuń
  3. Świetne połączenie! Za kawą nie przepadam, ale z jagodami może by mi smakowała :)

    OdpowiedzUsuń