środa, 6 czerwca 2012

Frittata

Frittata z kiełbasą chorizzo i suszonym pomidorem




Dziś odbyło się u mnie tak zwane czyszczenie lodówki:). Zostało mi trochę resztek, więc postanowiłam na kolację zrobić frittatę. Mój mąż bardzo lubi frittaty, więc bardzo się ucieszył na jej widok:).


Składniki
- pół kiełbasy chorizzo
- około 5 pomidorów suszonych
- kawałek mortadeli
- ser żółty w kawałku
- 6 jajek


Na patelnie włożyłam kiełbasę chorizzo i ją przysmażyłam, nie dodawałam tłuszczu ponieważ podczas smażenia, z kiełbasy wydobywa się tłuszcz. Po chwili dodałam mortadelę i suszone pomidory. Gdy się wszystko przysmażyło, dodałam jajka. Parę chwil trzymałam na ogniu po czym włożyłam do nagrzanego piekarnika, na 200 stopni na około 10 minut. Przed włożeniem do piekarnika posypałam frittatę żółtym serem.



1 komentarz:

  1. Bardzo smaczne to czyszczenie lodówki! :) I do tego z dodatkiem moich ulubionych suszonych pomidorów...

    OdpowiedzUsuń