niedziela, 3 czerwca 2012

Pierś z kurczaka

Pierś kurczaka ze skórką nadziewana suszonym pomidorem i serem feta




Dziś na obiad polecam pierś kurczaka ze skórką a pod skórkę włożyłam suszonego pomidora i ser feta. I wiecie co? Nie spodziewałam się aż takiego efektu, że będzie takie dobre:). Polecam z czystym sercem, warto to zrobić. 


Składniki
- 1 podwójna pierś z kurczaka ze skórką
- ser feta i suszone pomidory ze słoika
- sól 
- pieprz
- oliwa


Pierś z kurczaka umyć, oczyścić, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Pod skórkę włożyć suszonego pomidora razem z serem feta, można włożyć dużo zależy co kto lubi i jak lubi. Ja włożyłam dużo bo bardzo lubię ser feta i suszonego pomidora:). Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem. Włożyć pierś z kurczaka i polać ją ulubioną oliwą smakową. Włożyć do nagrzanego piekarnika na 200 stopni i piec około godziny, można dłużej żeby skórka była chrupiąca:).
Ja podałam pierś z ziemniakami.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz