piątek, 22 lutego 2013

Muffinki cytrynowe z paluszkami w sezamie



Bardzo ale to bardzo dobre muffinki. Niby kwaśne, ale sezamowe paluszki zrobiły swoje:).


Składniki
- 2 szklanki mąki
- 1/2 szklanki cukru
- 3 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1/2 łyżeczki soli
- 3/4 szklanki mleka
- 1/3 szklanki oleju
- jajko
- 2 cytryny (skórka i sok)
- paczka paluszków sezamowych Beer Fingers


Mąkę, cukier, proszek do pieczenia i sól wymieszać w jednej misce.
W drugiej połączyć mleko, olej, jako, skórkę i sok z cytryny.
Składniki suche dodać do mokrych i wszystko pomieszać żeby się połączyło.
Paluszki połamać na mniejsze części wrzucić do ciasta i jeszcze raz delikatnie wymieszać.
Piec w 200 stopniach, około 20 - 25 minut.



5 komentarzy: