poniedziałek, 25 lutego 2013

Paluszki oblane czekoladą i posypane kolorową posypką



Gdy dostałam paluszki do przetestowania wpadło mi do głowy sto tysięcy pomysłów:). Dwa z nich już zrealizowałam, pierwsze z nich to paluszki z czekoladą i posypką. Muszę powiedzieć, że takiego efektu się nie spodziewałam. Ponieważ, naprawdę bardzo mi zasmakowały w tej wersji. Przepis na te paluszki zaczerpnęłam z pomysłu Dusi, tylko że Dusia zrobiła paluszki w białej czekoladzie, a ja w gorzkiej.


Składniki
- paluszki Podwójne paluszki z sezamem i solą
- tabliczka gorzkiej czekolady
- posypka kolorowa


Tabliczkę czekolady połamałam na mniejsze części i rozpuściłam w kąpieli wodnej, czyli naczynie żaroodporne postawiłam na garnek z gotującą się wodą. Gdy czekolada się rozpuściła, maczałam w niej paluszki, po czym od razu również obtaczałam je w posypce. Po zrobieniu wszystkich paluszków wstawiłam je do lodówki na co najmniej 30 min aby czekolada zastygła.



3 komentarze:

  1. w takiej wersji też muszą być pysznie :) a na zdjęcie czekam na fanpagu ;)

    OdpowiedzUsuń