wtorek, 12 lutego 2013

Rosół



Rosół robię bardzo rzadko, ponieważ za nim nie przepadam, a po drugie jak go zjem czuję jakbym nic nie zjadła bo od razu jestem głodna:D. Ale gdy chce zrobić sałatkę z kurczakiem to wtedy go robię:). Ale muszę przyznać że wychodzi mi bardzo dobry.


Składniki
- 3 nóżki z kurczaka
- 3 marchewki
- 2 pietruszki
- pół selera
- kostka rosołowa
- sól
- Makaron Czaniecki


Warzywa obieramy, myjemy i wrzucamy do garnka, dorzucamy mięso, kostkę i sól. Stawiamy na gazie, zagotowujemy, po czym zmniejszamy gaz i na wolnym ogniu gotujemy około godziny.
Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu.
Rosół podałam z zieloną pietruszką.



5 komentarzy:

  1. rosół będzie lepszy jeśli dodamy po kawałku kilku rodzajów mięs, indyk, wołowina. Sam kurczak to dla mnie bez smaku :( i koniecznie kawałek kapusty włoskiej i przypieczona cebula dla koloru wtedy nie wychodzi taki blady

    OdpowiedzUsuń
  2. Często też muszę mieć drugie danie po zupie, ale rosół uwielbiam :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Z całym szacunkiem, ale kostkę rosołową do rosołu? Ależ pobłądziłam! Uciekam stąd czym prędzej!!!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. To spadaj nikt Cię tu nie trzyma!!!!!!!

      Usuń