czwartek, 3 października 2013

Zapiekanka makaronowa z kukurydzą, fasolą czerwoną i paprykami



Szybka i smaczna w przygotowaniu zapiekanka, trochę coś innego niż tylko makaron z sosami.


Składniki
- Makaron kokardka Czaniecki
- papryka zielona
- papryka czerwona
- puszka czerwonej fasoli
- puszka kukurydzy
- 200 g sera cheddar
- sól
- pieprz


Makaron ugotować według wskazań na opakowaniu.
Obie papryki oczyścić i pokroić w kostkę po czym włożyć na patelnię i podsmażyć. Po około 10 minutach dodać fasolę wraz z zalewą i odsączoną kukurydzę - chwilkę pogotować.
Następnie w misce pomieszać makaron z warzywami i przyprawić do smaku solą i pieprzem.
Przełożyć do naczynia żaroodpornego, posypać startym cheddarem i zapiekać 20 minut w 180 stopniach.




3 komentarze:

  1. Uwielbiam makaronowe zapiekanki,Twoja wygląda pysznie,mniam, pozdrawiam ciepło.(nogawkuchni.blogspot.com)

    OdpowiedzUsuń
  2. Takie zapiekanki są najlepsze!!! :)

    OdpowiedzUsuń