sobota, 23 marca 2013

Ryż z sosem Arrabbiata i papryką



Nie chciało mi się dziś za bardzo robić obiadu, więc poszłam na łatwiznę i użyłam gotowego sosu Arrabbita z firmy Jamar. Bardzo mi zasmakował, był gęsty (takie uwielbiam), ostry ( też uwielbiam:D) w moim guście.


Składniki
- papryka czerwona
- papryka żółta
- cebula
- 2 ząbki czosnku
- sos Arrabbita Jamar
- ryż
- 2 łyżki oliwy
- kawałek żółtego sera


Ryż gotujemy według wskazań na opakowaniu.
Pokrojoną cebulę i posiekany czosnek wrzucam na dwie łyżki oliwy i podsmażam. Paprykę myję wyjmuję gniazda nasienne i kroję w większą kostkę. Dorzucam do cebuli i smażę około 10 minut do miękkości. Dodaję sos i podgrzewam również około 10 minut, aby sos był ciepły.
Podaję z ryżem i posypuję serem żółtym.

1 komentarz: