wtorek, 26 marca 2013

Deser z jogurtu i kremu brzoskwiniowego



Miałam znów ochotę na lekki deser, trochę pokombinowałam i wyszedł oto taki. Mało kaloryczny a bardzo dobry i bardzo sycący!


Składniki
- jogurt naturalny bałkański
- łyżka ekstraktu waniliowego
- 2 łyżki zmielonych płatków migdałowych
- krem owocowy brzoskwiniowy Stovit
- garść płatków migdałowych


Jogurt naturalny wymieszać z ekstraktem waniliowym i zmielonymi migdałami. Do szklanki nakładać warstwami najpierw jogurt, potem krem owocowy i tak na przemian. Na samej górze powinien się znaleźć jogurt i pospać go migdałami.



2 komentarze:

  1. Prosty, a pyszny :) Uwielbiam owocowe kremy.

    OdpowiedzUsuń
  2. Ale on apetycznie wygląda! :)

    OdpowiedzUsuń