niedziela, 12 sierpnia 2012

Pizza z salami , fasolką flażoletką i serem camembertem



Tym razem głównym składnikiem jest fasolka flażoletka i ser camembert, połączenie wyszło super:).


Składniki
Ciasto:
- 900 g mąki
- 1,5 szklanki wody ciepłej
- 6 g drożdży
- 1,5 łyżeczki soli
- 6 łyżek oliwy
Dodatki:
- salami
- fasolka flażoletka
- cebula czerwona
- ser camembert 
- ser żółty
- sos cygański
- przyprawa do pizzy



Ciasto:
Do miski wsypujemy mąkę, robimy w niej dziurę wlewamy pół szklanki wody, wsypujemy pół łyżeczki soli i kruszymy drożdże. Zasypujemy trochę mąką aby wyszedł zacier, odstawiamy żeby wyrosło. Później dodajemy resztę wody, soli i oliwę. Wszystko mieszamy i wyrabiamy ciasto.

Ciasto rozkładamy na blachę, na cieście rozsmarowujemy sos cygański i posypujemy przyprawą. Na to wkładamy cebulę, salami i fasolkę. Wkładamy plasterki sera camemberta i posypujemy startym żółtym serem.
Pieczemy w 200 stopniach, około 30 minut.


2 komentarze:

  1. bardzo fajny pomysł z tym cammembertem :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Wstyd przyznać, ale nigdy nie jadłam takiej fasolki... :D

    OdpowiedzUsuń