piątek, 10 sierpnia 2012

Gzik z pyrą



Gzika już się jakiś czas temu pojawiła u mnie na blogu, ale że w paczce od Leszczyńskich Smaków dostałam Jezierzycką Krówkę więc postanowiłam zrobić ją jeszcze raz. Tym razem taką typową gzikę bo dodałam tylko szczypiorek i cebulę. A krówka jest wspaniała, ma wyśmienity smak. Teraz do gziki to tylko ją będę kupować:).


Składniki
- Krówka Jezierzycka
- szczypiorek
- cebula
- śmietana kwaśna 12%
- jogurt naturalny
- masełko
- ziemniaki
- sól
- pieprz


Ziemniaki umyć i ugotować w łupinkach. Krówkę przełożyłam do miski, dodałam do niej posiekany szczypiorek, cebulę, sól i pieprz. Wszystko wymieszałam i po chwili dodałam śmietanę i jogurt. Znów wymieszałam i odstawiłam na chwilkę.
Podawałam gzikę z ziemniakami masełkiem i z solą.



1 komentarz:

  1. Mój dzisiejszy obiad! :-)
    Pozdrawiam, Domina.

    OdpowiedzUsuń