niedziela, 23 czerwca 2013

Tortilla z kurczakiem i warzywami czerwonymi na patelnię



Bardzo lubimy tortillę w różnych wersjach. Tym razem miał wyjść "tort" tortilla ale coś wyszedł płaski, i ogólnie mi się to zdjęcie nie podoba:(, za nic w świecie nie mogłam tego uchwycić. Ale wyszło bardzo bardzo dobre i bardzo sycące.


Składniki
- 4 tortille
- podwójna pierś z kurczaka
- czerwone warzywa na patelnię Frosta
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego
- sól
- pieprz


Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem i smażymy na niewielkiej ilości oleju. Gdy pierś jest gotowa dodajemy warzywa na patelnię i smażymy około 15 minut pod przykryciem od czasu do czasu mieszamy. Pod koniec smażenia dodajemy koncentrat pomidorowy.
Tortille podsmażamy na suchej patelni około 10 sekund z każdej strony. Na tortille kładziemy warzywa z piersią kurczaka i przykrywamy kolejnymi płatami.



2 komentarze:

  1. Ze zdjęciami bywa różnie, ale jak dla mnie wygląda apetycznie i najważniejsze, że danie było pyszne !!! :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Piękno tkwi w środku, a w tym przypadku cały smak :D

    OdpowiedzUsuń