czwartek, 26 kwietnia 2012

Ryż

Ryż z sosem chińskim i piersią z kurczaka




Dziś na obiad postanowiłam zrobić szybkie danie, ale my je bardzo lubimy ryż z sosem chińskim. Danie szybkie, smaczne i bardzo, ale to bardzo sycące!


Składniki
- 2 woreczki ryżu
- podwójna pierś z kurczaka
- 2 opakowania sosu do potraw chińskich (u mnie Winiary, według mnie najlepszy)
- sól
-pieprz


Ryż gotujemy według wskazań na opakowaniu.



Pierś z kurczaka kroimy na paski lub większą kostkę, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem i smażymy na patelni. 
W osobnym garnku rozpuszczamy w wodzie sos do potraw chińskich, gotujemy aż nam się zagotuje, a potem wlewamy na patelnię do kurczaka i chwilę trzymamy jeszcze na ogniu.
Później wlewamy na ryż. Gotowe możemy zjeść.



1 komentarz:

  1. Anonimowy13 maja, 2012

    oj Monia gotujemy do zagotowania

    OdpowiedzUsuń