wtorek, 3 września 2013

Ciasto jogurtowe z malinami



Znów malinki, póki są to korzystam. Tym razem wypróbowałam z ciastem jogurtowym i wyszło bardzo dobre. Przepis znalazłam na blogu Uwielbiam gotować.


Składniki
- 340 g mąki
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 jajka
- 80 g cukru
- pół szklanki oleju
- 300 g jogurtu - dałam maślankę
- 300 g malin


Do miski przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia, i dodajemy resztę składników (oprócz malin). Mieszamy aby składniki się połączyły i wkładamy na blachę. Na ciasto wkładamy maliny.
Pieczemy w 180 stopniach około 50 minut.






3 komentarze:

  1. Ciasta jogurtowe nie są moją zmorą, aczkolwiek nie podejmuję się ich pieczenia - są trudne w wykonaniu. Ale Twoje wyszło mistrzowsko :))

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję - usłyszeć to od Ciebie to komplement:)

      Usuń
  2. jakie wymiary ma blacha

    OdpowiedzUsuń