wtorek, 9 października 2012

Pasta z tuńczyka z jakiem i serem żółtym



Została mi jedna puszka tuńczyka więc postanowiłam zrobić z niego pastę. Pierwszy raz ją robiła, ale wyszła bardzo dobra:) i na pewno nie raz ją jeszcze zrobię.


Składniki
- puszka tuńczyka w oleju
- 3 jajka
- kawałek sera żółtego
- 2 łyżki majonezu
- sól
- pieprz




Tuńczyka odcedziłam z oleju i zostawiłam na chwilkę w sitku aby olej jeszcze odciekł. Jajka ugotowałam na twardo i pokroiłam w kostkę. Kawałek sera żółtego starłam na tarce o drobnych oczkach. Wszystko razem wymieszałam, dodałam sól i pieprz do smaku oraz majonez.



1 komentarz:

  1. Nigdy nie robiłam takiej pasty, a wygląda bardzo smacznie :)

    OdpowiedzUsuń