Ryż z sosem chińskim i piersią z kurczaka
Dziś na obiad postanowiłam zrobić szybkie danie, ale my je bardzo lubimy ryż z sosem chińskim. Danie szybkie, smaczne i bardzo, ale to bardzo sycące!
Składniki
- 2 woreczki ryżu
- podwójna pierś z kurczaka
- 2 opakowania sosu do potraw chińskich (u mnie Winiary, według mnie najlepszy)
- sól
-pieprz
Ryż gotujemy według wskazań na opakowaniu.
Pierś z kurczaka kroimy na paski lub większą kostkę, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem i smażymy na patelni.
W osobnym garnku rozpuszczamy w wodzie sos do potraw chińskich, gotujemy aż nam się zagotuje, a potem wlewamy na patelnię do kurczaka i chwilę trzymamy jeszcze na ogniu.
Później wlewamy na ryż. Gotowe możemy zjeść.
oj Monia gotujemy do zagotowania
OdpowiedzUsuń