czwartek, 21 listopada 2013

Makaron z groszkiem, czerwoną fasolą i kurczakiem



Kolejne szybki i smaczne danie z makaronem. W tym tygodniu często gdzieś ganiałam więc wolałam robić szybkie obiady.


Składniki
- Makaron Czaniecki Muszelka
- pół puszki groszku
- pół puszki czerwonej fasolki
- pół czerwonej papryki
- pojedyncza pierś z kurczaka
- puszka pomidorów
- sól
- pieprz


Makaron gotujemy według wskazań na opakowaniu.
Groszek i fasolkę odsączamy z zalewy. Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę przyprawiamy do smaku solą i pieprzem i smażymy na złoty kolor. Paprykę kroimy w kostkę i wrzucamy do rondelka podsmażamy razem z fasolką i groszkiem. Po około 5 minutach dodajemy pomidory i gotujemy na małym ogniu - do zgęstnienia sosu. Pod koniec dodajemy pierś z kurczaka i przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Makaron polewamy sosem.



1 komentarz:

  1. Bardzo lubię takie jedzenie,wygląda smakowicie.Pozdrawiam :).

    OdpowiedzUsuń