środa, 27 listopada 2013

Mielone z Lutenicą



Bardzo lubimy mielone więc dość często staram się je robić czy to zwykłe czy z jakimś dodatkami, tym razem postawiłam na lutenicę. Mielone wyszły bardzo dobre.


Składniki
- 0,5 kg mielonego
- cebula
- 2 łyżki lutenicy
- sól
- pieprz
- jajko
- bułka tarta


Mielone wkładamy do miski, dodajemy cebulę pokrojoną w kostkę, lutenicę, jajko i sól i pierz do smaku. Wszystko razem mieszamy i wyrabiamy chwilę mięso. Po czym formujemy kotlety obtaczamy w bułce tartej i smażymy na oleju. Ja podałam kotlety jeszcze na sosie lutenica:).


3 komentarze:

  1. Zapraszam do konkursu :) Czekają ciekawe nagrody ;o)
    http://koperekwkuchni.blogspot.com/2013/11/konkurs-na-1-urodziny-bloga_25.html

    OdpowiedzUsuń
  2. Ciekawe :) U mnie tez wariacja na temat mielonych - pyszne są takie zmodyfikowane kotlety :)

    OdpowiedzUsuń