środa, 14 sierpnia 2013

Zapiekanka makaronowa z sosem węgierskim i mięsem mielonym



Szybka i smaczna zapiekanka z sosem węgierskim. Bardzo mi zasmakował ten sos ponieważ był ostry:). Czuć było paprykę i chyba cukinię:).


Składniki 
- makaron u mnie muszle
- sos węgierski Reypol
- 0,5 kg mięsa mielonego
- cebula
- 2 ząbki czosnku
- śmietana 30%
- 200 g sera żółtego
- sól
- pieprz


Makaron ugotować według wskazań na opakowaniu.
Cebulę pokroić w kostkę, dodać czosnek i podsmażyć na oleju. Po chwili dodać mięso mielone i smażyć około 15 minut. Przyprawić solą i pieprzem. Pod koniec dodać sos węgierski oraz śmietankę.
Makaron i mięso przełożyć do naczynia żaroodpornego - wymieszać i posypać startym żółtym serem.
Zapiekać w 180 stopniach około 20 minut.




2 komentarze:

  1. mm.. uwielbiam uwielbiam! u mnie też dziś królował makaron =D

    może masz ochotę na rozdanie kulinarne u mnie?:)

    OdpowiedzUsuń