niedziela, 4 sierpnia 2013

Muszelki w sosie paprykowo- serowym



Kolejna moja propozycja na szybki smaczny i tani obiad:).


Składniki
-  200 ml śmietana 18%
- pół papryki żółtej
- pół papryki zielonej
- pół papryki czerwonej
- 100 g serka topionego kremowego
- 200 g sera żółtego
- 2 ząbki czosnku
-makaron muszelki Mamma Mia Kupiec

Makaron ugotować według wskazań na opakowaniu.
Czosnek przecisnąć przez praskę i włożyć na rozgrzany olej. Papryki pokroić w kostkę i dodać czosnku, smażyć około 10 minut (papryka musi być miękka). Gdy zmięknie dodać śmietanę i oba serki. Trzymać na gazie tak długo aż serki się rozpuszczą.
Ugotowany makaron dodać do sosu i zamieszać.



2 komentarze:

  1. Pyszne! Uwielbiam takie kremowe dania, dużo sera.... coś dla mnie! :) Pozdrawiam, gingerbreath.blox.pl

    OdpowiedzUsuń