Przepis ten bardzo dawno dostałam od taty i co roku robię ją w święta. Jest bardzo dobra, aromatyczna i dobrze przyprawiona.
Składniki
- marynata staropolska
- rękaw do pieczenia
- około 1,5 kg karkówki
- 3 łyżki oleju
- 3 łyżki oleju
Karkówkę myję, osuszam po czym maczam ją w przyprawie staropolskiej i tak zostawiam ją na noc. Do marynaty dodaję olej i tak własnie polewam karkówkę. Na drugi dzień wkładam ją do rękawa z przyprawą i piekę w 180 stopniach, około półtorej godziny.
Mięso wygląda na świetnie wypieczone. Założę się, że smakuje bosko :) Hmm, chyba rozglądnę się za jakąś karkówką :)
OdpowiedzUsuńMniam wygląda przepysznie :) Prosto i na pewno smacznie :D
OdpowiedzUsuńMarynata staropolska?Co to jest i jak się to robi?
OdpowiedzUsuńTo jest z firmy bodajże Kamis (ale nie pamiętam). I na opakowaniu dokładnie pisze co zrobić!!!
UsuńTen komentarz został usunięty przez administratora bloga.
OdpowiedzUsuńJa marynatę Staropolską mieszam z musztardą i smaruje ją mięso. Zostawiam na całą noc. Do woreczka dodaje jeszcze cebule pokrojoną w piórka. Danie bardzo smaczne:)
OdpowiedzUsuń