środa, 30 stycznia 2013

Naleśniki bananowe



Ostatnio postanowiłam po kombinować z naleśnikami.kupiłam sok bananowy i postanowiłam go użyć do naleśników. Efekt wyszedł całkiem, całkiem dobry. Ale następnym razem dam soku pół na pół z mlekiem albo sam sok.


Składniki
- 400 ml mleka
- 200 ml soku bananowego
- 4 jajka
- około 400 g mąki
- szczypta soli


W misce najpierw wymieszać mleko z sokiem po czym dodać mąkę, żeby było w miarę gęste. Następnie dodać jajka i szczyptę soli. Wszystko razem wymieszać i odstawić na około 30 minut. Po tym czasie smażyć na rozgrzanej patelni bez tłuszczu naleśniki.
Podałam naleśniki z dżemem.



3 komentarze:

  1. O, ciekawy pomysł! Muszę kiedyś takie zrobić :)

    OdpowiedzUsuń
  2. bananowe naleśniki, brzmi smacznie :) pomysł świetny!

    OdpowiedzUsuń