Mój mąż bardzo lubi ziemniaki pieczone z piekarnika. Teraz te młode ziemniaczki bardzo szybko się pieką trwa to niecałą godzinkę. Tym razem ziemniaczki posypałam natką pietruszki, którą dostałam od firmy Marsyl. Po otwarciu paczuszki bardzo ładnie pachnie pietruszką, bardzo lubię taką przyprawę, często ją używam, głównie właśnie do ziemniaków.
Składniki
- około 8 ziemniaków
- trochę oliwy
- suszona natka pietruszki
Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy na mniejsze części. Skrapiamy oliwą i posypujemy natką pietruszki. Wkładamy do piekarnika, na 180 stopni i pieczemy około godzinki. Podczas pieczenia warto parę razy ziemniaki przemieszać, aby się nam nie przypaliły. Podałam ziemniaki z camembertem smażonym, a dziś z gyrosem.
ciekawy sposób na ziemniaczi
OdpowiedzUsuńteraz to raczej sezon na świeże warzywa, więc bardzo polecam ze świeżym koperkiem :)
OdpowiedzUsuń