czwartek, 12 lipca 2012

Frittata z pomidorem, szczypiorkiem i serem feta



Znów robiłam czyszczenie lodówki, i zrobiłam frittatę, mój mąż bardzo je lubi, ja zresztą też:). Ty razem do wykorzystania został mi pomidor, szczypiorek i ser feta.




Składniki
- pomidor
- szczypiorek
- pół kostki sera feta
- 6 jajek
- 5 plasterków żółtego sera


Pomidora sparzyłam i obrałam ze skórki, pokroiłam w większą kostkę, szczypiorek posiekałam. Wrzuciłam na patelnię i chwilę smażyłam. Jajka pomieszałam z serem feta i dolałam do pomidora i szczypiorku. .




Chwilę podsmażyłam na ogniu, po czym włożyłam na jajka plasterki żółtego sera, i przełożyłam patelnię do piekarnika na 180 stopni na około 15 minut.






2 komentarze:

  1. Super przepis na obiad, a nawet na śniadanko! :) I ten świeży szczypiorek... Pycha!

    OdpowiedzUsuń
  2. Super wygląda! Lubię proste przepisy :)

    OdpowiedzUsuń