Gdy przychodzą upały dla ochłody lubię pić kawę mrożoną. W takiej postaci zrobiłam pierwszy raz, wyszła rewelacyjna:).
Składniki
- 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej
- 2 łyżeczki cukru
- pół szklanki mleka
- szklanka jagód
- kostki lodu
Dz szklanki wsypujemy kawę oraz cukier, zalewamy zimnym mlekiem. Mieszamy aż nam się kawa i cukier rozpuści. Do blendera wrzucamy jagody i trochę mleka, miksujemy. Zmiksowane jagody dodajemy do kawy, dorzucamy kostki lodu.
Jagodowa kawa? W życiu bym na to nie wpadła. Jesteś genialna :) Na pewno wypróbuję Twój przepis.
OdpowiedzUsuńmusi być pyszna :)
OdpowiedzUsuńciekawy pomysł
OdpowiedzUsuńpiękny kolor
OdpowiedzUsuńpolaczenie kawy i jagod musi byc ciekawe
OdpowiedzUsuńŚwietne połączenie! Za kawą nie przepadam, ale z jagodami może by mi smakowała :)
OdpowiedzUsuń