środa, 19 lutego 2014

Placuszki bananowe



Bardzo lubimy jeść placuszki nie tylko na obiad ale również na śniadania. Tym razem postawiłam na bananowe, wyszły przepyszne. Przepis znalazłam u Domi.


Składniki
- 225 g mąki
- 3 łyżki cukru brązowego
- 3 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- szczypta soli
- 220 ml mleka
- jajko
- 3 łyżki rozpuszczonego masła
- banan


Suche składniki wymieszać w jednej misce.
W drugiej roztrzepać jajko, dodać mleko i całość wymieszać.
Połączyć suche składniki z mokrymi, wlać roztopione masło i dodać pokrojone w kawałki banany (ja rozdusiłam go widelcem).
Smażyć na suchej patelni aż będą miały złoty kolor.

4 komentarze:

  1. Smakowicie wyglądaja :) Zjadłabym.
    Ja zapraszam do mnie na placuszki herbaciane

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję:), były przepyszne

      Usuń