sobota, 1 września 2012

Pitta a 'la pizza



Inspirację do tego dania znalazłam w książce Nigelli Lawson. Jak to ja trochę pozmieniałam, ale wyszło super. Bardzo sycące i bardzo dobre.



Składniki
- Pitta pszenna
- salami
- ser żółty
- zioła prowansalskie
- Kebab Oryginalny Sos Ostry Develey
- Kebab Sos Łagodny Develey




Pittę posmarowałam sosem Kebab, połączyłam jeden z drugim (mimo to był bardzo ostry:)). Na sos włożyłam salami na to sos i posypałam ziołami prowansalskimi. Włożyłam do piekarnika na około 5 minut.




Sos Kebab Ostry - oparty na oryginalnej recepturze sosów kebabowych! Sos ten powstał na bazie pasty sambal oelek oraz innych specjalnie wyselekcjonowanych dodatków, które podkreślają jego wyjątkowy smak. Jest stworzony do dań mięsnych kebabowych, jak i do tostów.

Sos Kebab Łagodny - oparty na oryginalnej recepturze sosów kebabowych! Sos ten powstał na bazie jogurtu, czosnku oraz specjalnie wyselekcjonowanych przypraw, które wzbogacają smak dań kebabowych, jak również innych dań. Połączenie sosu ostrego z łagodnym, daje fajny ostry smak, powoduje że danie jest wyśmienicie doprawione.

1 komentarz:

  1. Super przepis. Uwielbiam takie jedzonko :)
    Zapraszam do mnie na konkurs z Kamisem www.kuchniacaroline.pl

    OdpowiedzUsuń