wtorek, 18 września 2012

Chrupiące kąski czosnkowo - ziołowe z dipem słodko - kwaśnym



A dziś na obiad była pierś z kurczaka, według Pomysłu na...Winiary. Muszę przyznać że było bardzo dobre, smaczne a panierka z tego najlepsza:). Bo jak wiecie uwielbiam wszystko co czosnkowe:).


Składniki
- Pomysł na...
- 400 g piersi z kurczaka
- jajko
- 3 łyżki majonezu
- 2 łyżki ketchupu


Piersi z kurczaka umyć i pokroić, mniej więcej w trzy centymetrowe paski. Następnie maczać w jajku i panierce. Włożyć na kratkę od piekarnika lub na papier do pieczenia i włożyć do nagrzanego piekarnika do 200 stopni i piec około 20 minut. Mniejszą saszetkę z dipem pomieszać z majonezem i ketchupem. Po wyjęciu z piekarnika piersi polać dipem.



2 komentarze:

  1. Bardzo smacznie się zapowiadają:)

    OdpowiedzUsuń
  2. wygladaja ekstra pomimo, ze preferuje raczej naturalne panierki to winiary naprawde daja rade :-)

    zapraszam do mojego krolestwa:
    www.alexandrascuisine.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń