środa, 18 grudnia 2013

Zapiekanka makaronowa z brokułem i mięsem mielonym



Fajna, smaczna i szybka w przygotowaniu zapiekanka. Przemyciłam trochę warzywa mojej córci bo coś nie lubi jeść:/.


Składniki
- makaron rurki Czaniecki
- 0,5 kg mielonego
- cebula
- czosnek
- brokuł
- koncentrat pomidorowy
- ser żółty
- sól
- pieprz


Makaron gotujemy według wskazań na opakowaniu.
Brokuła gotujemy aż będzie miękki w osolonej wodzie. Od zagotowania około 10 minut.
Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju razem z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Po chwili dodajemy mielone i smażymy około 20 minut. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dodajemy koncentrat pomidorowy i gotujemy jeszcze 5 minut.
Makaron, brokuł i mielone wkładamy do miski i mieszamy, dodajemy trochę startego żółtego sera.
Przekładamy do naczynia żaroodpornego i górę posypujemy startym żółtym serem.
Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 20 minut.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz