Gzika już się jakiś czas temu pojawiła u mnie na blogu, ale że w paczce od Leszczyńskich Smaków dostałam Jezierzycką Krówkę więc postanowiłam zrobić ją jeszcze raz. Tym razem taką typową gzikę bo dodałam tylko szczypiorek i cebulę. A krówka jest wspaniała, ma wyśmienity smak. Teraz do gziki to tylko ją będę kupować:).
Składniki
- Krówka Jezierzycka
- szczypiorek
- cebula
- śmietana kwaśna 12%
- jogurt naturalny
- masełko
- ziemniaki
- sól
- pieprz
Ziemniaki umyć i ugotować w łupinkach. Krówkę przełożyłam do miski, dodałam do niej posiekany szczypiorek, cebulę, sól i pieprz. Wszystko wymieszałam i po chwili dodałam śmietanę i jogurt. Znów wymieszałam i odstawiłam na chwilkę.
Podawałam gzikę z ziemniakami masełkiem i z solą.
Mój dzisiejszy obiad! :-)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam, Domina.