piątek, 25 kwietnia 2014

Zapiekanka z mięsem mielonym i makaronem



Dziś proponuję Wam świetną, szybką i smaczną zapiekankę.


Składniki
- Makaron świderki Czaniecki
- 0,5 kg mięsa mielonego
- cebula
- koncentrat pomidorowy
- sól
- pieprz
- papryka ostra
- 100 g sera żółtego


Makaron gotujemy według wskazań na opakowaniu.
Na rozgrzanej patelni podsmażamy cebulę pokrojoną w kostkę, po chwili dodajemy mięso mielone i smażymy około 15 - 20 minut. Przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i papryką, na sam koniec dodajemy koncentrat pomidorowy i jeszcze chwilkę podgrzewamy.
W misce mieszamy makaron z mięsem mielonym, po czym przekładamy do naczynia żaroodpornego, a wierzch posypujemy startym żółtym serem.
Zapiekamy w 180 stopniach, około 20 minut.



8 komentarzy: