sobota, 15 marca 2014

Pappardelle z mielonym, czerwoną fasolką i papryka



Kolejna propozycja na przygotowanie łatwego i w miarę szybkiego obiadu. Ostatnio mamy fazę na makarony i ciągle je jemy:D.


Składniki
- makaron Pappardelle Czaniecki
- 0,5 kg mielonego wieprzowego
- 1 papryka czerwona
- 1 puszka czerwonej fasoli
- koncentrat pomidorowy
- cebula
- czosnek
- sól
- pieprz
- czerwona papryka słodka


Makaron gotujemy według wskazań na opakowaniu.
Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni, pod koniec dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę. Dodajemy mięso mielony i smażymy, około 20 minut. Pod koniec dodajemy czerwoną paprykę pokrojoną w kostkę, czerwoną fasolkę (ten sok z puszki też), i pod przykryciem gotujemy około 15 minut. Po tym czasie dodajemy koncentrat pomidorowy, próbujemy i ewentualnie doprawiamy do smaku przyprawami.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz