Powiem tak, tak dobrej zupki dawno nie jadłam. Moja córcia też o dziwo zjadła całą miseczkę:). Przepis ten znalazłam na Kwestii Smaku.
Składniki
- 2 średnie cukinie
- 2 i 1/3 szklanki bulionu
- 1 mały pęczek natki pietruszki
- 6 listków świeżej bazylii
- pieprz
- 2/3 szklanki śmietany 18%
Obieram cukinię, kroję na plastry i wrzucam do wrzącej i osolonej wody na około 8 minut.
Odsączoną cukinię miksuję razem z drobno posiekaną natką, dodaję do gotującego się bulionu - przyprawiam pieprzem i porwaną na kawałeczki bazylią.
Na koniec dodaję śmietanę.
cukiniowa zupa - pycha:)
OdpowiedzUsuń:)
UsuńWygląda pysznie! :)
OdpowiedzUsuńA smakuje jeszcze lepiej:)
Usuń