Kolejna propozycja na smaczny i szybki obiadek.
Składniki
- makaron Kokardka Makaron Czaniecki
- cebula
- 2 ząbki czosnku
- 2 zwyczajne
- warzywa na patelnię żółte Frosta
- kawałek żółtego sera
- śmietanka 18%
Makaron ugotować według wskazań na opakowaniu.
Cebulę pokroić w kostkę, czosnek przecisnąć przez praskę i chwilę podsmażyć na patelni. Po chwili dodać kiełbasę pokrojoną w kostkę. Po około 10 minutach dodać warzywa na patelnię i smażyć następne 10 minut, ale pod przykryciem.
Makaron przełożyć do miski, do niego dodać warzywa i kiełbasę, wszystko wymieszać i dodać śmietankę.
Przełożyć do naczynia żaroodpornego, posypać startym żółtym serem i włożyć do nagrzanego piekarnika do 180 stopni na około 20 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz