Bardzo lubię kuskus w lekkich sałatkach. Dlatego o tej porze roku często z tej kaszki korzystam.
Składniki
- pół białej rzodkwi
- 200 g piersi z kurczaka
- 3/4 szklanki kuskusu Kupiec
- sok z 1 cytryny
- 3 łyżki oliwy
- garść listków mięty
- 3 pomidory śliwkowe
- ogórek zielony
- sól
- pieprz
Pierś z kurczaka gotujemy w osolonej wodzie około 45 minut.
Kuskus przygotowujemy według instrukcji na opakowaniu.
Rzodkiew myję obieram i kroję w kostkę. Ogórka obieram, wydrążam środek i też kroję w kostkę..Pomidora myję kroję w kostkę. Liście mięty siekam. dodaję do sałatki i wszystko mieszam. Skrapiam sokiem z cytryny i oliwą. Przyprawiam do smaku solą i pieprzem. Podaję schłodzoną.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz