Gdy zobaczyłam ten przepis na blogu Lawendowy Dom, od razu wiedziałam że go zrobię. Jest prosty, szybki w przygotowaniu i bardzo bardzo dobry:). Tylko że tam na blogu zrobiony był w słoiku, a ja zrobiłam w szklankach.
Składniki
- 250 g herbatników
- 100 g masła
- 1 łyżeczka mielonego cynamonu
- 800 g musu jabłkowego - u mnie jabłka i brzoskwinie Stovit
- 250 g serka mascarpone
- 150 ml słodkiej śmietany
- skórka z połowy cytryny
- 200 g migdałów
- 4 łyżki miodu
Masło rozpuścić w garnuszku. Herbatniki zmiksować w blenderze na proszek dodać masło i cynamon. Zmiksować ponownie aż składniki się połączą. Na dnie szklanek ułożyć kruchy spód, dokładnie ugnieść i przykryć musem jabłkowo - brzoskwiniowym.
Serek zmiksować ze śmietaną, doprawić skórką z cytryny, ułożyć na jabłkach.
W garnku podgrzać lekko miód, dodać posiekane migdały. Powstałą masę rozłożyć do szklanek.
też mi się podoba ten przepis :)
OdpowiedzUsuńFajny pomysł :)
OdpowiedzUsuńSuper pomysł :)
OdpowiedzUsuń