piątek, 17 maja 2013

Kotlety mielone z parmezanem



Kolejna fajna propozycja co można dodać do kotletów mielonych? Tym razem postawiłam na parmezan i wyszło bardzo dobre.


Składniki
- kilogram mielonego
- kawałek parmezanu
- 2 jajka
- cebula
- kawałek czerstwego chleba
- Bruchsetta Prymat Raj Smakosza
- Papryka słodka wędzona Prymat Raj Smakosza
- Oregano Kotanyi Raj Smakosza


Mięso włożyłam do miski, dodałam cebulę pokrojoną w kostkę, jajko, czerstwy chleb (najpierw go zamoczyłam w wodzie aby zmiękł), ser starty na tarce oraz przyprawy. Wymieszałam mięso mielone, po czym wyrabiałam kotlety. Smażyłam na złoty kolor na rozgrzanej patelni.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz