Bardzo dobry lekki deser, robi się go bardzo szybko i jeszcze szybciej znika:)
Składniki
- 200 g truskawek (świeże lub mrożone)
- 250 g serka mascarpone
- 2 jajka
- 2 łyżki cukru
- migdały
Truskawki zmiksować z łyżką cukru w blenderze.
Żółtka od jajek zmiksować z serkiem i łyżką cukru.
Białka ubić na sztywno, dodać do masy serowo - jajecznej i wymieszać.
Do szklanek lub pucharków układać warstwami truskawki i masa serowo- jajeczna, na samej górze powinien znajdować się masa serowo - jajeczna. Po czym ozdobić wierzch truskawkami i migdałami.
super przepisy
OdpowiedzUsuńWygląda tak pysznie, że chętnie porwałabym Ci 2 sztuki :D
OdpowiedzUsuńDo Master Chefa
OdpowiedzUsuńmam pytanie. czy te łyzki cukru powinny byc czubate czy płaskie?
OdpowiedzUsuńJa dałam płaskie, bo nie lubię za słodkiego:)
UsuńDzis zrobilam...pyszne :)
OdpowiedzUsuńSuper przepis! Właśnie próbuje zrobić i chyba mi się uda;) Na razie wygląda i smakuje polewa truskawkowa pysznie♥
OdpowiedzUsuńCieszę się, że smakował:)
OdpowiedzUsuńtakie sobie, troche mdłe
OdpowiedzUsuńKażdy lubi co innego:)
UsuńPyszne!!!! Właśnie zrobiłyśmy razem z moją córeczką. Szybko, łatwo...
OdpowiedzUsuńi wyśmienicie. Dodałam tylko więcej cukru do masy (a raczej cukru pudru). Dodałyśmy też połamane biszkopty. POLECAMY! Dzięki za ten przepis :-)
na ile porcji są podane składniki ?
OdpowiedzUsuń