Kolejna propozycja na szybki i sycący obiad. Zrobienie go zajęło mi 30 minut.
Składniki
- papryka czerwona
- papryka żółta
- 250 ml śmietany 18%
- 2 serki topione
- kawałek żółtego sera
- sól
- pieprz
-Makaron Tasiemka walcowana (z mąki z pełnego przemiału) Makaron Czaniecki
Makaron gotujemy według wskazań na opakowaniu.
Do garna wlewamy śmietanę dodajemy serki i gotujemy tak długo aż się rozpuszczą, mieszamy czesto aby nam się nie przypaliło.
Paprykę, myjemy, wyciągamy gniazda nasienne i kroimy w kostkę, podsmażamy na patelni aby nam zmiękły.
Potem dodajemy do sosu i blendujemy.
Ugotowany makaron wrzucamy do sosu i podajemy ciepły, lub makaron wkładamy na talerz i polewamy sosem.
Pycha! :)
OdpowiedzUsuń