środa, 30 maja 2012

Kotlety mielone

Kotlety mielone z serem żółtym i serem topionym




Dziś na obiad proponuję kotlety mielone z serem żółtym i serem topionym. Polecam bo wyszły bardzo dobre, i są bardzo proste w zrobieniu:).


Składniki
- kilogram mielonego
- 5 plasterków sera żółtego
- jeden serek topiony kremowy
- cebula
- jajko
- sól
- pieprz
- bułka tarta
- zioła prowansalskie RAMI




Mielone wrzucamy do miski. Dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę, ser żółty pokrojony w kostkę, ser topiony w całości, wbijamy jajko, i dodajemy przyprawy. Po czym mieszamy wszystko ręką, próbujemy czy jest dosyć przypraw, jeśli tak to formujemy kotlety. Obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju kotlety.
Mi wyszło około 16 kotletów.



2 komentarze:

  1. Anonimowy30 maja, 2012

    Monia a ja takie mielone robie zz świeża kapustą sa fantastyczne.....z serem i to topionym tez moga byc rewelacyjne zatem ..............pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń