Ciasto cytrynowe
Cisto to znalazłam na blogu Moje Twory Przetwory. Robi się je szybko, jest smaczne, długo trzyma świeżość i znika w mgnieniu oka:).
Składniki
- 250 g Kasi
- 250 g cukru
- 4 jajka
- 340 g mąki
- sok i skórka z dwóch cytryn
- czubata łyżeczka proszku do pieczenia
Skórkę z cytryn zetrzeć na drobnej tarce i wycisnąć z nich sok - wymieszać.
Kostkę Kasi utrzeć z cukrem i pojedynczo dodawanymi jajkami na jednolitą masę. Następnie dodać połowę mąki, proszek do pieczenia i wymieszać. Dodać sok ze skórką cytrynową, pozostałą mąkę i wszystko wymieszać.
Przełożyć do formy od babki, piec w 180 stopniach około 40 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz