Makaron z sosem z sera pleśniowego
Ostatnio dość często robię makarony z różnymi sosami. Ogólnie to jestem fanka makaronów pod każdą postacią. Lubię makarony z sosami, makarony w sałatkach, w zapiekankach.
Składniki
- 2 łyżki oleju
- 2 ząbki czosnku
- ser pleśniowy (daję Gorgonzola z Biedronki)
- śmietana 30% (kwaśna)
- makaron (ilość według uznania)
Na rozgrzany olej, dodać dwa ząbki czosnku, pokrojone w kostkę i lekko rozduszony - nie należy czosnku przypalić! Dodać ser pleśniowy, roztopić, przytrzymać chwilę na ogniu i dodać śmietanę. Zagotować, polać makaron.
Wygląda apetycznie, ja zawsze używam makaronów Lubelli są najlepszy
OdpowiedzUsuńDoskonałe! Warto dodać koperku!
OdpowiedzUsuńDziękuję:),ostatnio dodałam i mi smakowało:)
Usuń