Kotleciki z piersi kurczaka
Przepis na te kotleciki, dostałam parę lat temu od mojej chrzestnej. Robię je często, bo są smaczne, łatwe w przygotowaniu, i mają inną panierkę, a raczej ciasto.
Składniki
- podwójna pierś kurczaka
Ciasto
- 3 całe jaja
- 3 łyżki mąki
- 3 łyżki majonezu
- 3 łyżki startego żółtego sera
- sól
- pieprz
- wegeta
- czosnek
Filety opłukać, osuszyć i pokroić na kawałki, każdy kawałek lekko rozbić - posolić popieprzyć i posypać wegetą. Włożyć na talerz i odstawić na około godzinę.
Wszystkie składniki ciasta włożyć do miski i wymieszać. Ciasto wymieszać z mięsem, i smażyć na tłuszczu na złoty kolor.
ciekawy przepis!
OdpowiedzUsuńNaprawdę są pyszne! Polecam
Usuń