piątek, 16 listopada 2012

Makaronowa patelnia - smażona wieprzowina z warzywami



Bardzo bardzo dobre danie mimo że gotowiec. Bardzo mi smakowało, miało bardzo wiosenne kolory mimo że jesień za oknem:). Polecam z czystym sercem.


Składniki
- Makaronowa Patelnia - Smażona wieprzowina z warzywami
- 250 g wieprzowiny (u mnie karkówka)
- czerwona papryka
- zielona papryka
- 150 g pora
- łyżka oleju




Pokrój mięso w paski, a warzywa w cienkie słupki.
Na rozgrzaną patelnię wlej łyżkę oleju, podsmaż mięso około 3 minut, dodaj warzywa i smaż kolejne 3 minuty.
Dodaj pomysł na oraz 300 ml wody, wymieszaj i poczekaj aż woda się zagotuje.
Dodaj suche kluski a następnie gotuj i mieszaj aż do momentu wyparowania wody.

2 komentarze:

  1. Miałam okazję wypróbować tę makaronową patelnią, ale miałam wrażenie, że dziwnie smakuje. Niby wszystko ok, chociaż jakiś dziwny posmak miała.

    OdpowiedzUsuń